Alles over Sunny Beach en Golden Sands
Home » Vakantie Zonnestrand
Vakantie Zonnestrand (Sunny Beach)

Sunny Beach (Zonnestrand) is een badplaats aan de zuidelijke Zwarte Zeekust van Bulgarije, op ongeveer 30 km ten noorden van Boergas. Het is de grootste en meest bezochte vakantiebestemming in Bulgarije, gelegen aan een prachtig, 8km lang zandstrand dat vanwege het schone water een Blauwe Vlag (schoon en veilig strand) heeft gekregen. Sunny Beach heeft een uitstekend aanbod hotelaccommodaties, en een gezellige promenade vol winkeltjes, marktkraampjes, restaurants en barretjes waar je tegen lage kosten kunt genieten van een hapje en een drankje. In de badplaats zijn ook attracties voor de familie aanwezig zoals speeltuinen, minigolfbanen en een spannend zwemparadijs. Op het strand kun je een veelheid aan sporten beoefenen, zoals parasailing, volleybal en waterskiën. Als de avond valt is er nog meer ontspanning beschikbaar in de vorm van clubs, barretjes, discotheken, shows in de hotels en folkloristische avonden. Voor een dagje uit is er de nabijgelegen plaats Nessebar, met gezellige keienstraatjes, traditionele architectuur en uitstekende restaurants.

Vliegen naar Sunny Beach

Burgas (Bourgas) Airport (BOJ): De luchthaven van Burgas bedient de vakantieoorden aan de zuidelijke kust van Bulgarije.

Het is circa 2 uur en 30 minuten vliegen naar Burgas.

Waar ligt Sunny Beach

De badplaats Sunny Beach ligt aan de zuidelijke Zwarte Zeekust, in de buurt van Boergas en op ongeveer 30 km van de luchthaven Boergas.

Vanaf luchthaven Burgas naar je accommodatie in Zonnestrand is het ongeveer 35 minuten rijden.

Het strand

Zand, zand en nog meer zand. Ongeveer 8 km wit poederzand en rustige golven, zonder sterke stromingen en met een officiële Blauwe Vlag (schoon en veilig strand). De parasols en de strandstoelen staan in keurige rijen, met de “gratis” zone achteraan. Er wordt een veelheid aan watersporten aangeboden, zoals jetskiën, waterskiën, banaanboten, parasailing en zelfs rijden op quads.

Voor ieder wat wils

Sunny Beach is een populaire bestemming voor allerlei typen vakantievierders. Het wordt veel bezocht door families, waarvan er velen zelfs met drie generaties tegelijk komen genieten. Het levendige nachtleven trekt groepen jongeren die graag tot vroeg in de morgen blijven doorfeesten. Ook de actieve vakantievierders komen hier aan hun trekken met een ruim scala aan sportieve activiteiten, zowel op het water als op het vasteland.

Het weer in Sunny Beach

De zomer duurt hier van mei tot oktober, met een gemiddelde temperatuur van achtentwintig graden en gemiddeld tien uur zon per dag.

De beste tijd om te genieten van een strandvakantie in Sunny Beach is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september.

Excursie Istanbul

Vanaf Sunny Beach kun je één- of tweedaagse excursies maken naar Istanbul, de verbazingwekkende stad waar oost en west samenkomen.

Tijdsverschil

In Sunny Beach is het 1 uur later dan in Nederland.