Alles over Sunny Beach en Golden Sands
Home » Vakantie Goudstrand
Vakantie Golden Sands (Goudstrand)

Golden Sands (Goudstrand, Gouden Strand) bevindt zich aan het noordelijk deel van de populaire Zwarte Zee kust van Bulgarije, dicht bij de historische stad Varna en ongeveer 25 kilometer van de luchthaven van Varna. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het een prachtig zandstrand aan de kalme, blauwe zee. Het is een gewilde toeristische bestemming voor veel bezoekers uit Nederland en andere landen, die worden aangetrokken door het gunstige klimaat, het schilderachtige landschap en de lage prijzen. Het strand bij Golden Sands is een fantastisch zandstrand met een lange, gezellige strandpromenade die zich over 3,5 kilometer uitstrekt en die de prestigieuze Blauwe Vlag (schoon en veilig strand) heeft. Op sommige plekken is het strand wel 100 meter breed. Oudere hotels van Golden Sands liggen aan het strand, terwijl de nieuwere hotels zich in de heuvels achter het vakantieoord bevinden.

Vliegen naar Golden Sands

Varna Airport (VAR): De luchthaven van Varna bedient de vakantieoorden aan de noordelijke kust van Bulgarije.

Het is circa 2 uur en 30 minuten vliegen naar Varna.

Waar ligt Golden Sands

De badplaats Golden Sands ligt aan de noordelijke Zwarte Zeekust, in de buurt van Varna en op ongeveer 25 km van de luchthaven Varna.

Vanaf luchthaven Varna naar je accommodatie in Gouden Strand is het ongeveer 30 minuten rijden.

Familievakanties

Een vakantie in Golden Sands biedt veel zonuren op prachtige stranden die de Blauwe Vlag (schoon en veilig strand) hebben. De Zwarte Zee kent nauwelijks verschil tussen eb en vloed en maakt het tot een ideale bestemming voor families met kleine kinderen.

Winkelen

17 kilometer naar het zuiden ligt Varna, de belangrijkste stad aan de Zwarte Zee kust, met historische en culturele bezienswaardigheden en ruime mogelijkheden om te winkelen.

Eten en drinken

De meeste accommodaties liggen dicht bij het strand, net als de vele restaurants en cafés die een ruime keuze aan gerechten bieden.

Uitgaan

Het nachtleven van Golden Sands is levendig, met gezellige bars, disco’s en nachtclubs.

Het weer in Golden sands

De lange, zonnige dagen, gecombineerd met het goudwitte zand en de prachtige omgeving maken Golden Sands een perfecte bestemming voor zonliefhebbers, watersportenthousiastelingen en families.

Het seizoen duurt van mei tot oktober met temperaturen rond 30°C op het hoogtepunt van de zomer. Bezoekers kunnen in het hoogseizoen ongeveer 9 tot 11 uur zon per dag verwachten.

De beste tijd om te genieten van een strandvakantie in Golden Sands is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september.

Tijdsverschil

In Goudstrand is het 1 uur later dan in Nederland.